« Terug

Veel gestelde vragen over waxen

veel-gestelde-vragen-over-waxen-den-haag-Moment4U.jpg13 mei

Is waxen pijnlijk?

Misschien wel de belangrijkste van de veel gestelde vragen over waxen is of het erg pijnlijk is. In het algemeen kan je er wel vanuit gaan dat waxen niet pijnloos is. Maar, de meeste horror verhalen ontstaan uit ervaringen van een eerste keer waxen of een slechte ervaring waar een stukje huid mee is gegaan. Als je doorzet verzeker ik je, dat de keren die erna volgen echt minder pijnlijk zijn. Hoe je de pijn ervaart is voor iedereen persoonlijk. Dat heeft vooral te maken met:

  • de gevoeligheid van de huid
  • jouw pijngrens
  • het gebied waar je gewaxt wordt
  • soms het tijdstip van de dag
  • hoe dik, hoeveel en lengte van je haar is
  • de allereerste keer na lange tijd scheren
  • periode voor of na de menstruatie
  • hoge stress
  • grieperig zijn

Moet ik mijn haar eerst korter knippen voordat ik gewaxt kan worden?

Dat is niet altijd nodig. Als je denkt dat je haren te lang zijn overleg dat dan van te voren met je behandelaar. Te lange haren kunnen afbreken, maar dat hoeft niet altijd te gebeuren. Heb je nooit geschoren dan zijn de haren vaak minder stug en makkelijk te waxen.

Hoe lang moet ik wachten voordat ik weer mag waxen?

Dat is afhankelijk van je haargroei. Gewaxte haren blijven in het algemeen zo’n 3 tot 8 weken weg. Haren groeien nu eenmaal niet allemaal tegelijk. Als je gewaxt bent dan zitten er al haren onder de huid, die naar buiten willen komen, maar niet mee gewaxt worden. Die haren zijn na een week zichtbaar. Hoe regelmatiger je waxt, hoe beter het resultaat wordt en hoe langer de haren weg blijven. Afhankelijk van de gevoeligheid van je huid kan je na 2 tot 3 weken weer waxen. De meeste klanten komen tussen de 3 tot 4 weken terug.

Wat is het verschil tussen hot wax en strip wax?

De hot wax ziet er stropiger uit ,alsof je honing op een spatel schept ,die je vervolgens warm op de huid uit smeert, die gewaxt moet worden. Deze wax hard uit en ziet er dan uit als een stukje film. Vandaar dat hot wax ook vaak bekend staat als film wax. De professionals trekken dat stukje zonder een strip van de huid af. Voordeel is dat het minder pijnlijk is. Strip wax wordt ook warm aangebracht op het gebied wat gewaxt moet worden. Het verschil met de hot wax is dat deze wax niet hard wordt. Er worden strips gebruikt om de wax eraf te halen en de haren met de wortel en al mee te trekken. Deze methode wordt vaak toegepast op grotere oppervlaktes zoals de benen, rug, borst ,billen of schouders. Afhankelijk van de groei van de haren kiest een professional ook wel eens om de hot wax te gebruiken.

Kan ik mij laten waxen tijdens mijn menstruatie?

Waxen wanneer je menstrueert kan en mag. Dat laten we aan de klant over. Het wordt niet altijd aangeraden omdat je vaak gevoeliger bent of dat men zich wat ongemakkelijker voelt met een tampon in. Dit geeft dan weer meer stress.

Kan ik mijn bikinilijn laten waxen tijdens mijn zwangerschap?

Wanneer je zwanger bent kan je de bikinilijn gewoon laten waxen. Het enige is dat je niet altijd even comfortabel ligt, omdat de buik in de weg zit. Het waxen gebeurt met warme wax op de huid van je benen of bikini-lijn. Daarna wordt de wax eraf getrokken, met of zonder ontharingsstrip, waardoor de haren meekomen. Er zit niets in de wax wat de baby kwaad kan doen, dus het is helemaal veilig om tijdens je zwangerschap je te laten waxen.

Wat is het verschil tussen waxen en harsen?

Harsen en waxen is eigenlijk het zelfde. In beide gevallen wordt het materiaal warm op de huid aangebracht.

« Terug

Onze klanten waarderen Moment4U Den Haag met een 10 uit 10 op basis van 1 beoordelingen.

Volg Moment4U

Volg de laatste ontwikkelingen via social media of onze nieuwsbrief.

Parkeren

Vrij parkeren vanaf de Lubeckstraat tot aan de President Kennedylaan en in de zijstraten tot 13.00 uur. 

Route plannen ››

Contact

Moment4U - Den Haag
Valeriusstraat 88
2517HT ‘s-Gravenhage

Tel. 070 - 73 70 463
info@moment4udenhaag.nl

Contactformulier ››
Scroll naar boven