« Back

Veel gestelde vragen over Cupping Massage

veel-gestelde-vragen-over-cupping-massage-den-haag-Moment4U.jpg24 Jun

Wat is Cupping massage?

Het spreekt voor zichzelf dat van de veel gestelde vragen over cupping massage, deze de meest voorkomende is. Cupping is de nieuwe innovatieve en zeer effectieve manier om met behulp van siliconen cups cellulite en pijn in de spieren te bestrijden.

Hoe kan cupping cellulite verminderen?

Bij slechte doorbloeding ontstaan op diverse plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht stagneert, blijven deze afvalstoffen te lang zitten. Ze kunnen een dikke brij vormen, met als gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten. 
Het is moeilijk om de lymfe te activeren. Het lymfestelsel wordt aangestuurd door hormonen. Bij verstoorde hormoonbalans houdt het lichaam vocht vast. Bijv. bij gebruik van de anticonceptiepil of tijdens de overgang. 

De behandeling wordt gedaan met silicone vacuüm cups. Door de cups op de huid te plaatsen, te knijpen en weer langzaam los te laten ontstaat er in de cup een vacuüm. Door de cups over de “probleem gebieden” te bewegen trek je de verklevingen (cellulite) van de huidlagen (bindweefsel) van elkaar. 
De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, wat weer als gevolg heeft dat de vetcellen ( bobbeltjes) beter afgevoerd worden naar de lymfeklieren. Spieren krijgen meer zuurstof. Pijn wordt minder en de huid steviger en strakker. Het is aan te raden de behandeling een aantal keren te herhalen voor een beter resultaat.

Is cupping pijnlijk?

Als je voor het eerst een cupping behandeling krijgt kan het pijnlijk zijn. Dit komt vooral door de stagnaties in je lichaam. Je huid moet ook wennen dat de huid in de cup wordt gezogen. Naarmate je vaker cupping behandeling hebt gehad verdwijnen de stagnaties en ook de pijn. Het cuppen is dan minder tot niet meer pijnlijk.

Wat zijn de voordelen van cupping massage?

Cupping massage kent vele voordelen:

  • Het helpt bij het verwijderen van fysieke klachten als gevolg van giftige stoffen in het lichaam, veroorzaakt door slechte bloedcirculatie, lymfe werking, en/of ontbrekende Qi.
  • Het werkt verlichtend voor patiënten met griep, verkoudheid, hoesten, rug en spierpijn, slechte bloedsomloop, angst, rode jeukende huidaandoeningen (hoewel cups niet worden toegepast op de ontstoken gebieden), allergieën, koorts, en ontelbare vormen van pijn.
  • Tegengaan van cellulite
  • Gezicht cupping geeft je een jongere uitstraling zonder botox of operaties.
  • De siliconen cups laten vrijwel geen sporen achter. Mogelijke roodhuid van de huid verdwijnt bijna direct na de behandeling.

Mag cupping altijd?

Cupping massage is niet geschikt bij patiënten die gemakkelijk bloeden en/of niet kunnen stoppen met bloeden, huidzweren hebben of oedeem. Het is ook onverstandig om cups over grote bloedvaten te plaatsen. Zwangere vrouwen kunnen behandeld worden, maar alleen met uiterste voorzichtigheid. Hun buik en onderrug mogen nooit met cups worden behandeld.

« Back

Onze klanten waarderen Moment4U Den Haag met een 10 uit 10 op basis van 1 beoordelingen.

Volg Moment4U

Follow the latest developments via social media

Parking

There is free parking until 13:00 from the Lubeckstraat up to the President Kennedylaan and in the side streets.

Routeplanner ››

Contact

Moment4U - The Hague
Valeriusstraat 88
2517HT ‘s-Gravenhage

Tel. 070 - 73 70 463
info@moment4udenhaag.nl

Contact form ››
Scroll to top